Video’s

‘Heb moed, verleg grenzen, overtreed regels’

‘De komende decennia lopen we het risico om dit prachtige land te verliezen, maar tegelijkertijd krijgen we de kans om er een nog prachtiger, socialer, groener en schoner land van te maken. Aan de slag dus met ambitieuze systeemverandering. Met radicale samenwerkingen. Met een generatietoets om de langetermijnimpact van jullie plannen centraal te stellen.

‘Heb moed, verleg grenzen, overtreed regels, overtref verwachtingen en koester intergenerationele wijsheid en samenwerking.’

Met deze en nog meer krachtige en lyrische woorden sprak Aniek Moonen, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging, de aanwezigen van de Gebiedsconferentie toe in een vlog.

Als december komt | Julia Schutten en Esther Jacobs

Esther Jacobs (piano) en Julia Schutten (zang en gitaar) speelden twee nummers, die ze in opdracht van DPRD componeerden. Het nummer “Als december komt” is geïnspireerd op Earth Overshoot Day: de dag waarop de grondstoffen van de aarde op zijn. In 2022 was dat op 12 april, en die dag schuift elk jaar naar voren. Het nummer is dus geschreven vanuit het perspectief van de aarde. Met dank aan de foto’s van Tineke Dijkstra, die ze op februari 2022 maakte tijdens storm Corrie in Vlaardingen.

Luchtbed voor twee | Julia Schutten en Esther Jacobs

Het tweede nummer van Julia Schutte en Esther Jacobs was “Luchtbed voor twee”. Met op de achtergrond foto’s van Anja de Jong. Anja werkt als beeldend kunstenaar/fotograaf over de hele wereld aan projecten over klimaat- en waterproblematiek.

Video-impressie Gebiedsconferentie 2023